Styret

Gustav Witzøe

Styreleder

Gustav Witzøe ble valgt som styreleder i SalMar i juni 2022. Witzøe er grunnleggeren av SalMar ASA. Han er utdannet ingeniør. Etter flere år som ingeniør etablerte han selskapet BEWI AS som produserer isoporkasser for fiskeindustrien. Han arbeidet som administrerende direktør for BEWI AS frem til 1990. Siden Witzøe etablerte SalMar ASA i 1991 har han opparbeidet en omfattende erfaring fra oppdrett og foredling av laks og har hatt en rekke ledende stillinger i SalMar ASA.

Witzøe eier indirekte 93,02 % av Kverva AS, som igjen gjennom Kverva Industrier AS eier 50,88 % av aksjene i SalMar ASA. Witzøe er styremedlem i Kverva AS.

Nasjonalitet: Norsk statsborger og bosatt i Norge
Uavhengig: Nei

Margrethe Hauge

Styremedlem og leder av revisjons- og risikoutvalget

Margrethe Hauge er CEO i Goodtech ASA, og har innehatt ledende stillinger innen produksjon, verdikjede, tjenester og salg innen akvakultur, landbruk, maritim og olje- og gass industrier. Hun har innehatt posisjon som CEO i Teknisk Bureau AS, Regional Managing Director – Nordic & Germany at MRC Global Inc. og Executive Vice President Services i TTS Group ASA. Hun har også hatt flere ledende stillinger i Kverneland Group. Hauge startet sin karriere i Norsk Hydro ASA. Hun er styremedlem i Borregaard ASA og GIEK. Hun er utdannet siviløkonom fra University of Mannheim, Tyskland.

Nasjonalitet: Norsk statsborger og bosatt i Norge
Uavhengig: Ja

Leif Inge Nordhammer

Styremedlem

Nordhammer var konsernsjef i SalMar fra 1996 til 2016, med opphold fra juli 2011 til januar 2014. I dag jobber han i sitt investeringsselskap LIN AS og er styremedlem i Kverva AS. Han har omfattende erfaring fra lederstillinger i flere selskaper innen oppdrettsnæringen, og har jobbet i næringen siden 1985. Tidligere arbeidsgivere inkluderer Sparebank 1 Midt-Norge, E. Boneng & Sønn, Frøya Holding AS/ og Hydro Seafood AS. Nordhammer er utdannet fra Forsvaret, Trondheim Økonomiske Høyskole og Universitetet i Trondheim. Nordhammer har sittet i styret til SalMar siden juni 2020.

Nordhammer eier indirekte 1,61% av aksjene i SalMar ASA. Eier 99,1 % av aksjene i LIN AS. LIN AS eier 1,10% av aksjene direkte i SalMar ASA og indirekte eier LIN AS 0,51% av aksjene i SalMar ASA gjennom 1% eierandel i Kverva AS, som igjennom Kverva Industrier AS eier 50,88% av aksjene i SalMar ASA.

Nasjonalitet: Norsk statsborger og bosatt i Norge
Uavhengig: Nei

Arnhild Holstad

Styremedlem

Arnhild Holstad ble medlem av styret i SalMar i juni 2022. Hun er Regionsjef Midt-Norge i Statskog, og styremedlem i Helse Midt-Norge RHF. Hun har tidligere vært ordfører i Namsos for 6 år, og har styreerfaring fra Sparebank 1 SMN og NTE. Hun har bred erfaring fra politiske og ledende stillinger innen kommunikasjon. Hun har utdanning fra Norges Journalisthøgskole, Norges idrettshøgskole og NTNU.

Nasjonalitet: Norsk statsborger og bosatt i Norge
Uavhengig: Ja

Morten Loktu

Styremedlem

Morten Loktu ble medlem av styret i SalMar i juni 2022. Loktu er Vice President of Corporate Strategy i Equinor (tidligere Statoil). Han har hatt en rekke ledende stillinger i Equinor som Senior Vice President (LEAN and Operational Improvement), Senior Vice President (Operations North) og Senior Vice President (Research & Innovation). Han var tidligere CEO i SINTEF for 3 år og Executive Vice President i Statoil. Loktu er utdannet ved NTNU. Han er styremedlem i Sparebank 1 SMN og SalMar Aker Ocean.

Nasjonalitet: Norsk statsborger og bosatt i Norge
Uavhengig: Ja

Tone Ingebrigtsen

Ansattrepresentant

Tone Ingebrigtsen er utdannet fiskehelsebiolog fra Norges fiskerihøgskole, og har i tillegg en MBA i strategi og ledelse fra Handelshøgskolen i Bodø. Hun startet sin arbeidskarriere i havbruksnæringa i 2006, og har tidligere jobbet i Europharma (nå Stim) og Labora AS. Tone jobber i dag som fagleder fiskehelse i SalMar Farming region nord, hvor hun har vært ansatt siden 2014.

Nasjonalitet: Norsk statsborger og bosatt i Norge.

Aksjer: 762
RSU-Rettigheter: 784

Simon Søbstad

Ansattrepresentant

Simon Søbstad startet sin karriere i SalMar i februar 2007. Siden det har han hatt en rekke roller innen salg & industri.

Nasjonalitet: Norsk statsborger og bosatt i Norge

Aksjer: 732
RSU-Rettigheter: 1 167