Styret

Leif Inge Nordhammer

Styreleder

Nordhammer var konsernsjef i SalMar fra 1996 til 2016, med opphold fra juli 2011 til januar 2014. I dag jobber han i sitt investeringsselskap LIN AS og er styremedlem i Kverva AS. Han har omfattende erfaring fra lederstillinger i flere selskaper innen oppdrettsnæringen, og har jobbet i næringen siden 1985. Tidligere arbeidsgivere inkluderer Sparebank 1 Midt-Norge, E. Boneng & Sønn, Frøya Holding AS/ og Hydro Seafood AS. Nordhammer er utdannet fra Forsvaret, Trondheim Økonomiske Høyskole og Universitetet i Trondheim. Nordhammer har sittet i styret til SalMar siden juni 2020.

Nordhammer eier direkte og indirekte 1,61% av aksjene i SalMar ASA. Eier 99,1 % av aksjene i LIN AS. LIN AS eier 1,07% av aksjene direkte i SalMar ASA og indirekte eier LIN AS 0,51% av aksjene i SalMar ASA gjennom 1% eierandel i Kverva AS, som igjennom Kverva Industrier AS eier 50,88% av aksjene i SalMar ASA.

Nasjonalitet: Norsk statsborger og bosatt i Norge
Uavhengig: Nei

Margrethe Hauge

Styremedlem og leder av revisjons- og risikoutvalget

Margrethe Hauge er CEO i Goodtech ASA, og har innehatt ledende stillinger innen produksjon, verdikjede, tjenester og salg innen akvakultur, landbruk, maritim og olje- og gass industrier. Hun har innehatt posisjon som CEO i Teknisk Bureau AS, Regional Managing Director – Nordic & Germany at MRC Global Inc. og Executive Vice President Services i TTS Group ASA. Hun har også hatt flere ledende stillinger i Kverneland Group. Hauge startet sin karriere i Norsk Hydro ASA. Hun er styremedlem i Borregaard ASA og GIEK. Hun er utdannet siviløkonom fra University of Mannheim, Tyskland.

Nasjonalitet: Norsk statsborger og bosatt i Norge
Uavhengig: Ja

Linda Litlekalsøy Aase

Styremedlem

Linda Litlekalsøy Aase er konserndirektør for Brownfield projects i Aker Solutions, hvor hun begynte å jobbe i 2014. Hun har over 20 års industri erfaring fra en rekke lederposisjoner, inkludert Head of Aker Solutions vedlikehold, modifikasjoner og drifts-avdeling i Norge. Linda har en MSc innen Materialteknologi fra NTNU og har studert bedriftsøkonomi ved NHH. Linda L. Aase ble medlem av styret i SalMar juni 2020.

Nasjonalitet: Norsk statsborger og bosatt i Norge
Uavhengig: Ja

Tonje E. Foss

Styremedlem & medlem av revisjons- og risikoutvalg

Tonje Foss jobber som Strategidirektør i Enova. Fra 2017 til 2020 var hun regionsdirektør i Atea for region nord. Hun har 19 års erfaring fra oljebransjen i ulike posisjoner og selskaper, blant annet Kværner, Schlumberger og AkerBP. Foss har tidligere vært styremedlem i Buestiftelsen og Det norske oljeselskap, og sitter i dag som styremedlem i SMN. Tonje Foss ble medlem av styret i SalMar juni 2020.

Nasjonalitet: Norsk statsborger og bosatt i Norge
Uavhengig: Ja

Magnus Dybvad

Styremedlem

Magnus Dybvad har jobbet 10 år i Kverva og er i dag investeringsdirektør i selskapet. I Kverva har han jobbet med transaksjoner, eksisterende investeringer og markedsanalyser med spesielt fokus på laks. Arbeidet med porteføljeselskapene har omfattet både forretningsutvikling, M&A og strategiutvikling. Magnus Dybvad startet sin yrkesaktive karriere med aksjeanalyse i First Securities i 2008. Han er sivilingeniør fra NTNU (Industriell økonomi og Teknologiledelse) med utveksling i Canada.

Nasjonalitet: Norsk statsborger og bosatt i Norge
Uavhengig: Nei

Tone Ingebrigtsen

Ansattrepresentant

Tone Ingebrigtsen er utdannet fiskehelsebiolog fra Norges fiskerihøgskole, og har i tillegg en MBA i strategi og ledelse fra Handelshøgskolen i Bodø. Hun startet sin arbeidskarriere i havbruksnæringa i 2006, og har tidligere jobbet i Europharma (nå Stim) og Labora AS. Tone jobber i dag som fagleder fiskehelse i SalMar Farming region nord, hvor hun har vært ansatt siden 2014.

Nasjonalitet: Norsk statsborger og bosatt i Norge.

Simon Søbstad

Ansattrepresentant

Simon Søbstad startet sin karriere i SalMar i februar 2007. Siden det har han hatt en rekke roller innen salg & industri.

Nasjonalitet: Norsk statsborger og bosatt i Norge