Hopp til innhold

Åpenhetsloven

SalMar arbeider aktivt med å innrette seg etter de kravene og forventningene Åpenhetsloven stiller. SalMar er i gang med å gjennomføre sine aktsomhetsvurderinger, og ønsker å integrere disse i eksisterende arbeid rundt vurderinger av egne operasjoner, leverandører og forretningspartnere. Ettersom SalMars verdikjede er omfattende, både i lengde og geografisk utbredelse, er komplette aktsomhetsvurderinger tidkrevende. Vi vil alltid etter beste evne svare opp alle spørsmål jamfør informasjonsplikten i Åpenhetsloven.

De aller fleste av SalMars leverandører har kontorer i Norge, fra fôrleverandører til leverandører av fartøy, merdkonstruksjoner, emballasje og teknologiløsninger. Våre leverandører har dog videre et bredt spekter med egne leverandører i store deler av verden, i både Sør-Amerika og Asia, i tillegg til flere land i Europa. Ettersom Åpenhetsloven stiller forventninger om vurderinger gjennom hele verdikjeden, vil dette kreve at SalMar også samarbeider med sine leverandører for å kartlegge og vurdere deres verdikjede.

SalMar stiller allerede kontraktsfestede krav til sine mest kritiske leverandører på en rekke sosiale forhold. Disse kravene innbefatter menneskerettigheter og oppfølging av sosiale forhold fra leverandørene våre, både internt og eksternt.

For mer informasjon om SalMar, vennligst les «Om SalMar»-seksjonen på hjemmesidene våre. For mer informasjon om SalMar’s arbeid med menneskerettigheter, les SalMars «Human Rights Policy» og «Supply Chain Management Policy».

Fant du ikke det du lette etter og ønsker du å komme i kontakt med oss? Send ditt spørsmål til apenhetsloven@salmar.no, og vi vil svare deg så fort som mulig.